Home > Help > Vragen en Antwoorden

Vragen en Antwoorden

1. Rummi uitvoeren
  2. Rummi kopen
  3. Rummi op uw computer geïnstalleerd
  4. Rummi direct vanaf de website
  5. Het Rummi spel spelen
  6. Met andere mensen spelen
  7. Competities
  8. Diversen

Laat alle antwoorden zien

1. Rummi uitvoeren

Laat antwoord zien Verberk antwoord Draait Rummi op mijn computer of telefoon?

Rummi draait op alle computers en andere apparaten waarvoor Java beschikbaar is.

Voor iPad, iPhone, iPod Touch en Android tablets en telefoons, bieden wij de Cub Rummi + app.

Meer lezen: Draait Rummi op mijn computer, tablet, telefoon?

Laat antwoord zien Verberk antwoord Rummi start niet. Er gebeurt niets, of ik krijg een grijs scherm.

Waarschijnlijk ontbreekt Java. Rummi heeft Java nodig om te werken.

Meer lezen: Java downloaden

Laat antwoord zien Verberk antwoord Het zegt dat ik Java nodig heb. Wat is dat?

Java is software, voor het eerst uitgebracht door Sun Microsystems in 1995. Het is de onderliggende technologie die state-of-the-art software mogelijk maakt, waaronder spellen, hulpprogramma's en zakelijke toepassingen. Het is gratis verkrijgbaar voor vele verschillende computersystemen.

Ook Rummi werkt alleen als u Java heeft geïnstalleerd op uw computer. Als u een boodschap ziet dat u eerst Java moet installeren, dan moet u Java downloaden en installeren voordat u Rummi kunt spelen.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Als ik Rummi start, wordt het beeldscherm zwart of oranje, of delen van het scherm worden herhaald.

Dit komt door een fout in de video driver (een stuk systeemsoftware) op uw computer.

Om het probleem in de gedownloade versie van Rummi op te lossen, kunt u Rummi starten vanuit het Windows Startmenu, Alle programma's, Rummi 7, en dan kiest u de optie Rummi (NoDD).

TIP: U kunt dat pictogram vanuit het startmenu op uw bureaublad slepen om Rummi voortaan sneller op te starten.

Een andere (en betere) manier om het probleem op te lossen is om naar de website van de fabrikant van uw computer te gaan, en de laatste video driversoftware voor uw type computer en grafische kaart te downloaden en te installeren.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Als ik Rummi start, opent Winrar (of een ander programma). Hoe kan ik Rummi starten?

Sommige andere programma's wijzen de .jar extensie (voor Java programma's) aan zichzelf toe. Gewoonlijk kunt u dit herstellen in het programma zelf.

Ook zal de .jar extensie worden hersteld als u opnieuw Java downloadt en installeert, zelfs als hij zegt dat Java al correct is geïnstalleerd.

2. Rummi kopen

Laat antwoord zien Verberk antwoord Is Rummi beschikbaar op CD-ROM?

Ja. Ga naar onze pagina Rummi kopen en kies een van de opties met een CD.

De CD zou binnen 2 weken moeten aankomen, in het algemeen binnen 4-7 werkdagen.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Hoe koop ik Rummi als een cadeau voor iemand anders?

Eerst gaat u naar onze pagina Rummi kopen en kiest u de licentie die u wilt geven.

Op de eerste pagina van het bestelproces vinkt u het vakje Is het een cadeau aan. Geef dan uw naam, adres, en betalingsinformatie.

Op de volgende pagina kunt u de naam, adres en e-mailadres bewerken van de persoon voor wie het cadeau bestemd is (de ontvanger).

Nadat u uw bestelling heeft voltooid, zal de ontvanger een e-mail krijgen met een koppeling om het cadeau te accepteren.

3. Rummi op uw computer geïnstalleerd

Laat antwoord zien Verberk antwoord Ik heb nog nooit eerder iets gedownload. Hoe gaat dat in zijn werk?

U vindt een volledige beschrijving in ons artikel: Leren downloaden.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Kan ik mijn licentie op een tweede computer gebruiken?

Ja, u kunt uw licentiecode op elke computer of ander apparaat gebruiken die in bezit is bij u of bij andere personen in uw huishouden.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Als ik mijn licentiecode invoer zegt hij dat mijn naam en sleutel niet overeenkomen. Wat is er aan de hand?

Waarschijnlijk heeft u een tikfout gemaakt in uw licentiesleutel of in uw naam.

Uw licentiesleutel is alleen geldig als u dezelfde naam gebruikt als toen u uw sleutel kocht. Om tikfouten te vermijden, kunt u het best de instructies volgen uit de e-mail met uw sleutel.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Ik moest mijn volledige naam invullen toen ik Rummi activeerde. Kan ik de naam achteraf veranderen?

Nee, u kunt de gelicencieerde naam niet veranderen. Dat is om mensen te ontmoedigen om hun licentiesleutel met anderen te delen.

Maar u kunt wel een nieuwe spelersnaam toevoegen en Rummi die laten gebruiken elke keer dat het spel start.

En als u online gaat spelen, zullen andere mensen alleen uw nicknaam zien, dat is de login-naam die u gebruikte bij het aanmaken van uw online account.

4. Rummi direct vanaf de website

Laat antwoord zien Verberk antwoord Waarom kan ik niet inloggen?

Dat komt waarschijnlijk door uw browser-instellingen. Om in te loggen moeten cookies ingeschakeld zijn.

Meer lezen: Waarom kan ik niet inloggen?

Laat antwoord zien Verberk antwoord Rummi start niet op. Ik krijg alleen een grijs scherm.

Waarschijnlijk ontbreekt de Java plugin. Rummi heeft Java nodig om te werken.

Meer lezen: Java downloaden

Laat antwoord zien Verberk antwoord Waarvoor zijn deze "vrienden-accounts"?

Als een volwaardig lid van deze site kunt u vrienden-accounts aanmaken om familieleden en vrienden ook Rummi te laten spelen.

Meer lezen: Vrienden-accounts

Laat antwoord zien Verberk antwoord Ik vind mijn nickname niet leuk. Kan ik hem veranderen?

Nee, sorry, u kunt uw nickname (login-naam) niet veranderen.

Als u werkelijk een andere naam wilt, dan kunt u contact met ons opnemen.

5. Het Rummi spel spelen

Laat antwoord zien Verberk antwoord Waarom moet ik wachten voordat ik kan spelen?

Dat is omdat u Rummi in evaluatie-modus draait. U moet uw licentiesleutel invoeren om de software te activeren.

Meer lezen: De evaluatiemodus

Laat antwoord zien Verberk antwoord Waarom worden mijn instellingen en spellen niet bewaard?

Dat is omdat u Rummi in evaluatie-modus draait. U moet uw licentiesleutel invoeren om de software te activeren.

Meer lezen: De evaluatiemodus

Laat antwoord zien Verberk antwoord Ik heb al betaald voor Rummi. Waarom vraagt het me nog steeds om het opnieuw te kopen?

Dat is omdat u Rummi in evaluatie-modus draait. U moet uw licentiesleutel invoeren om de software te activeren.

Meer lezen: De evaluatiemodus

Laat antwoord zien Verberk antwoord Kan ik mijn eigen kaarten en stenen aanmaken, en mijn eigen thema's?

Op dit moment is het niet mogelijk om uw eigen kaartsets aan te maken. Deze functie zal in een latere uitgave worden toegevoegd.

In de download-versie van Rummi kunt u uw eigen thema's aanmaken.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Het programma laat me niet spelen, gedraagt zich vreemd, of crasht.

U moet Rummi de-installeren. Dan moet u Rummi downloaden van onze website en opnieuw installeren. Gebruik geen gekraakte versies, of licentiesleutels die u van iemand anders hebt gekregen.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Hoe kan ik een ingebouwd spel bewerken?

Ingebouwde spellen zijn gefixeerd, en u kunt ze niet direct veranderen.

Maar u kunt wel een nieuw spel aanmaken, de spelregels kopiëren van het ingebouwde spel, en de veranderingen aanbrengen die u wilt.

6. Met andere mensen spelen

Laat antwoord zien Verberk antwoord Als ik online probeer te spelen, vraagt het me om in te loggen. Waarom werken mijn naam en sleutel niet?

In het login-scherm moet u uw nickname en wachtwoord invullen, niet uw licentiesleutel.

Meer lezen: Een online account opzetten

Laat antwoord zien Verberk antwoord Zien andere mensen mijn echte naam als ik online speel?

Nee, andere mensen zullen altijd alleen maar uw nickname (login-naam) zien. Zij kunnen uw echte naam (van uw licentie) niet zien.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Waarom kan ik niet aan privé online tafels spelen?

Dat is omdat u Rummi in evaluatie-modus draait. U moet uw licentiesleutel invoeren om de software te activeren.

Meer lezen: De evaluatiemodus

Laat antwoord zien Verberk antwoord Waarom lijken mijn tegenstanders meer tijd te hebben voor hun beurt dan ik?

Wees gerust, zij hebben precies evenveel tijd als u heeft.

Het kan langer lijken omdat er verschillende bronnen van vertraging in het spel zijn:

• Het kan een paar seconden duren voordat hun Rummi hun zet naar de spelserver verstuurt.
  • Het kan een paar seconden duren voordat uw Rummi deze zet van de spelserver binnenkrijgt.
  • Tenslotte, als uw Rummi de kaarten beweegt kan dat langer duren dan de andere speler nodig had om die kaarten te spelen.

Maar in hun Rummi tikt de klok altijd even snel als hij dat voor u doet!

7. Competities

Laat antwoord zien Verberk antwoord Hoe doe ik mee aan een competitie?

Zie Hoe aan een competitie mee te doen voor een volledige uitleg.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Kan ik in meer dan één competitie spelen?

Ja, u kunt aan zoveel competities meedoen als u wilt.

U moet er alleen aan denken om de juiste competitie-naam te kiezen voordat u een nieuwe online tafel toevoegt, of voordat u aan een bestaande tafel mee doet.

Meer lezen: Beschikbare tafels (online)

Laat antwoord zien Verberk antwoord Iemand speelt vals in een competitie! Kunt u daar iets aan doen?

Sorry, nee, dat kan ik niet. Het is aan de competitie-eigenaar om valsspelen te stoppen.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Ik ben uit een competitie gezet. Kunt u me weer terugzetten?

Sorry, nee, dat kan ik niet. Alleen de competitie-eigenaar kan u weer toelaten.

8. Diversen

Laat antwoord zien Verberk antwoord Hoe kan ik ook Rummi VIP achter mijn naam krijgen?

U kunt een Rummi VIP worden door Rummi te promoten, te vertalen in uw eigen taal, of op een andere manier bij te dragen.

Meer lezen: Over Rummi VIPs

Laat antwoord zien Verberk antwoord Kan ik een demo van Rummi op mijn website zetten?

Ja, dat is mogelijk! Zie Hoe u een demo op uw site kunt zetten voor meer informatie.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Ik denk dat er een fout in de software zit. Wat moet ik doen?

U moet de fout melden zodat we het probleem kunnen verhelpen.

Laat antwoord zien Verberk antwoord Hoe kan ik Rummi aangepaste bibliotheken laten gebruiken zoals toegestaan volgens de LGPL?

Zie Hoe u aangepaste bibliotheken kunt gebruiken (LGPL) voor een volledige uitleg.

Nederlands
Leden login